ساخت سایت با سیستم های مدیریت محتوا این روزها خیلی بیشتر از قبل جا افتاده است. در حال حاضر دو سیستم مدیریت محتوا محبوب به نام جوملا و وردپرس وجود دارند که بسیاری در هنگام شروع کار بین این دو می مانند و نمی دانند کدام یک را انتخاب کنند؟ هر کدام از این CMS ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که آنها را خاص می کند. در این مطلب قصد دارم تا به مقایسه این دو CMS از جنبه های مختلفی بپردازم و به سوال وردپرس یا جوملا پاسخ دهم تا بتوانید خیلی راحت تر یک انتخاب عالی داشته باشید.
دیگر آن زمان که برای داشتن یک سایت حتما نیاز به کلی هزینه و سرمایه و کد نویسی بود تمام شده است. در حال حاضر با یک سیستم مدیریت محتوا می توان در عرض کمتر از یک روز برای خوتان یک سایت راه اندازی کنید. راحتی، کم هزینه بودن و امکانات مختلف همگی از جمله ویژگی هایی هستند که باعث شده تا مردم بیشتر به سمت این سیستم ها جذب شوند.
فهرست محتوا
وردپرس یا جوملا
برای اینکه بتوانید از بین این دو یکی را انتخاب کنید ابتدا باید از جنبه های مختلف به برسی هر دو گزینه بپردازم.
بهینه سازی برای موتور جستجو
یکی از مهم ترین نیاز های یک سایت بهینه سازی آن برای موتور های جستجو است. هر سایتی بدون سئو نمی تواند زنده بماند و دقیقا به همین دلیل است که باید مشخص شود از بین این دو CMS کدام یک برای سئو بهتر هستند؟
این دو پلتفرم در حالت بیسیک خود امکانات جذابی برای سئو ندارند اما هر کدام افزونه هایی دارند که به سئو آنها کمک می کند. برای جوملا افزونه EFSEO و برای وردپرس YOAST SEO که هر دوی آنها از محبوبیت بسیار زیادی برخودار هستند. طبق نظر بسیاری از سئو کاران افزونه یواست سئو یکی از بهترین دستیار ها برای سئو به حساب می آید که امکانات بسیار مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین نسخه بروز و فارسی شده آن توسط سایت های داخلی به فروش می رسند که می توانید از آنها استفاده کنید. به صورت کلی وردپرس با افزونه های مختلف خود و راهنمایی ها و آموزش هایی که برای ان در اینترنت وجود دارد بسیار گزینه بهتری از نظر سئو می باشد.
آموزش استفاده از توییتر و هر آنچه باید دربارهی آن بدانید!
امکان شخصی سازی کردن
اگر بخواهیم وردپرس یا جوملا را از نظر شخصی سازی برسی کنیم باید به قالب ها و افزونه های آن بپردازیم. این دو عملا بیشتر بخش شخصی سازی در وردپرس و جوملا را در بر می گیرند. از نظر تنوع برای هر دو سیستم مدیریت محتوا افزونه و قالب های بسیار زیادی وجود دارد. اما وردپرس چه در ایران و چه در دنیای تنوع افزونه بیشتری دارد و قالب های بسیار قدرتمندی برای آن ساخته شده است که حتی قوی تری و حرفه ای ترین شرکت های طراحی سایت نیز از عهده طراحی آن بر نمی آیند.
راحتی در استفاده
وردپرس بخش های انچنان زیادی ندارد و برای یادگیری کار کردن با آن و راه اندازی ان دیدن یک کلیپ نیم ساعته در اینترنت کافی است. اما جوملا پیچیدگی های بسیار بیشتری دارد که کمی برای افراد مبتدی چالش برانگیر است. همچنین در ایران امروزش های بسیار زیادی برای افزونه های وردپرس وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. به همین دلیل در بخش راحتی استفاده بین وردپرس یا جوملا سیستم مدیریت محتوای وردپرس برنده است.
کپی کردن کپشن پست اینستاگرام خیلی راحت و بدون نیاز به نصب هیچ گونه برنامه ای!
وردپرس یا جوملا در امنیت
وردپرس بدون داشتن پلاگین ها از نظر امنیت در سطح متوسطی قرار میگیرد اما جوملا در حالت پیش فرض امنیت نسبتا بهتری دارد. اما وقتی پلاگین های قدرتمند و مختلف را به هر دو CMS اضافه کنیم و بروز رسانی های پی در پی وردپرس راهم در نظر بگیرید در دو در سطح قابل قبولی قرار میگیرند.
اما طبق برسی های من با رعایت کردن اصول امنیت در وردپرس و استفاده از یک هاست خوب و افزونه قوی امنیت آن بسیار افزایش می یابد و گزینه بهتری می شود.
امکانات و هزینه
امکانات هردو سیستم به افزونه های آن بستگی دارد و هیچ کدام نسبت به یکدیگر برتری خاصی ندارند و از نظر هزینه نیز قالب ها و پلاگین ها و…. هر دو سیستم در بازه قیمتی یکسانی قرار دارند و نمی توان به هیچ کدام برتری داد.
بهترین روش های جمع آوری ایمیل برای ایمیل مارکتینگ
نتیجه گیری وردپرس یا جوملا
در آخر کدام یک بهتر است؟ بهتر است از کدام استفاده کنیم؟ به نظر خود من و طبق تحقیقات من اگر بخواهیم بدون تعصب نگاه کنیم وردپرس گزینه بهتری است اما در صورتی که قالب و افزونه های مختلف آن را تهیه کنید و کار کردن با آنها را یادبگیرید.