خرید ممبر تلگرام » وبلاگ زر ممبر » آموزش » ایجاد استراتژی شبکه‌های اجتماعی در 6 مرحله

یکی از رکن های اصلی برای موفقیت در بازاریابی به خصوص بازاریابی محتوا داشتن استراتژی شبکه های اجتماعی است که به شما کمک می کند تا بیشترین بهره را با هزینه بسیار کم از شبکه های اجتماعی ببرید. در چندسال اخیر شبکه های اجتماعی تبدیل به محبوب ترین و پرکاربردترین برنامه های تلفن همراه شدند و همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کسب و کارها آن را به عنوان یک فرصت ببینند. اما دقیقا استراتژی شبکه اجتماعی چیست؟ در این آموزش قصد دارم به نحوه ایجاد استراتژی شبکه اجتماعی بپردازم. با من تا انتهای این مطلب همراه باشید.

ایجاد استراتژی شبکه‌های اجتماعی

آموزش ایجاد استراتژی شبکه های اجتماعی

ساخت یک استراتژی شبکه اجتماعی از 3 شامل سه بخش کلی می شود. اول پیش نیاز ها یا بیس و اطلاعات اولیه، دوم ساخت یک استراتژی درست و سوم اجرا استراتژی که در ادامه سعی کردم تا به صورت خیلی خلاصه به هر کدام بپردازم.

کلیات یک استراتژی شبکه های اجتماعی:

دقت کنید که یک استراتژی شبکه اجتماعی خوب یکی از رکن های برنامه بازاریابی شما به حساب می آید و اساس و پایه آن محتواست! در واقع اگر واقعا می خواهید از شبکه های اجتماعی بیشترین بهره را ببرید باید بر روی محتوا تمرکز کنید. عناصر اصلی که یک استراتژی خوب نیاز به آنها دارد:

محتوا: محتوا بیس استراتژی های شبکه اجتماعی است که حتما به آن نیاز دارید. البته محتوای شما حتما باید براساس هدف شما باشد.

شیوه پخش محتوا: اینکه چگونه محتوای خود را منتشر کنید، چگونه کاری کنید بیشتر دیده شود و از چه کانال هایی برای جذب مخاطب استفاده کنید مسئله بسیار مهمی است که حتما باید به آن فکر کنید.

مخاطب: مخاطب اصلی ترین عنصر یک استراتژی شبکه اجتماعی است. یعنی اگر شما نتوانید مخاطب خود را خوب بشناسید عملا نمی توانید استراتژی خوبی را بسازید.

هدف: شما باید بدانید دقیقا هدف شما چیست و می خواهید به چه چیزی برسید تا بتوانید با استفاده از این هدف برنامه راه بسازید و خود را سنجش کنید.

برسی: یکی از اصلی ترین مراحل که بسیاری به آن اهمیت نمی دهند برسی و سنجش است. یعنی شما باید هر چند وقت محتوا، مسیر، بازدهی و… را برسی کنید تا بتوانید استراتژی خود را بهبود دهید. همچنین باید بدانید که دقیقا چقدر در برنامه خوب موفق شدید.

برندسازی با تبلیغات – چگونه با تبلیغات برند سازی کنیم؟

آموزش ایجاد استراتژی شبکه اجتماعی و اجرای آن

برای اینکه بتوانید یک استراتژی خوب طراحی کنید باید مراحل زیر را مو به مو اجرا کنید تا در نهایت به یک استراتژی کامل و جامع دست بیابید.

مشخص کردن هدف

مرحله اول و مهم ترین مرحله مشخص کردن هدف شماست. شما باید دقیقا مشخص کنید که از استراتژی خوب چه چیزی می خواهید یعنی هدف اصلی این برنامه شما چیست و اگر به آن برسید چه چیزی بدست می آورید. بعدا این مشخص بودن هدف می توانید به شما کمک کند تا معیار های سنجش بهتری تعریف کنید و بتوانید خیلی بهتر تولید محتوا کنید. برخی از اهداف مهم:

  • ساخت مشتری وفادار
  • ساخت طرفدار وفادار
  • افزایش مخاطب و مشتری
  • افزایش فروش
  • شناخته تر شدن برند

شناخت مخاطب

مرحله برسی شناخت مخاطبین خود است. یعنی شما باید بدانید دقیقا مخاطب شما کیست و چه چیزی می خواهد و به دنبال چیست؟ اگر شناخت درستی بر روی مخاطب خود داشته باشید خیلی بهتر می توانید با آن ارتباط برقرار کنید و در مراحل ایجاد استراتژی شبکه های اجتماعی کمتر دچار اشتباه شوید.

آموزش بازاریابی در یوتیوب از صفر تا صد (هر آنچه باید بدانید)

شما باید موارد زیر را مشخص کنید:

  • مخاطب شما چه سنی دارد؟
  • بیشتر زن است یا مرد؟
  • بیشتر چه شغلی دارند؟
  • چه چیز هایی برای آنها جذاب است؟
  • ساعت فعالیت آنها کی است؟
  • بیشتر در کدام شبکه های اجتماعی هستند؟
  • چه چیزی می خواهند؟

تعیین معیار های سنجش

مرحله بعدی ساخت معیار های موفقیت است. یعنی شما باید بدانید که دقیقا با استفاده از چه معیار هایی استراتژی خوب را برسی کنید و بفهمید که چقدر موفقیت شدید و عملا ایده ای که داشتید و کاری که انجام دادید چقدر موفقیت آمیز بوده است.

برخی از معیار های مهم:

  • میزان بازدید
  • میزان مخاطب در وبسایت، شبکه های اجتماعی و….
  • میزان تعامل مخاطبین شما

نکته: برخی از معیار ها پس از اجرا هستند یعنی شما یک استراتژی را استفاده می کنید اما بعد از گذشت سه ماه مثلا میزان فروش شما نیز بیشتر می شود که این معیار ها معمولا معیار های غیر مستقیم هستند که خیلی می توان تشخیص داد منبع دقیقا آنها چیست؟

برسی رقیبان

یکی از اصلی ترین نکته ها که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند برسی رقبیان خود است. شما باید اول از همه مهم ترین رقیبان خودتان و آنها که در سطح شما هستند را پیدا کنید. شما باید بدانید دقیقا رقیبان شما چه کاری انجام می دهند؟ برنامه آنها چیست؟ از چه نوع محتوا و پست هایی بیشتر جواب گرفتند؟ چه تبلیغاتی برای آنها موثر تر است و… در واقع شما با برسی رقیبان خود می توانید خیلی راحت تجربه ای که آنها شاید برای آن کلی پول و وقت خرج کرده باشند را بدست بیاورید.

شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام دو تا از بهترین مکان ها برای جذب مخاطب هستند که حتی کسب و کارهای بزرگ هم از آن استفاده می کنند. اگر شماهم علاقه به استفاده از این شبکه های اجتماعی برای پیشرفت بیشتر کسب و کار خود هستید قطعا خدمات افزایش بازدید تلگرام، خرید ممبر واقعی تلگرام ، خرید فالوور فیک اینستاگرام زرممبر می تواند کمکتان کند.

ساخت محتوا

مرحله بعدی که یکی از اصلی ترین مراحل ایجاد استراتژی شبکه اجتماعی و البته بخش اجرای آن است ساخت محتواست. در بحث ساخت محتوا سه موضوع قالب محتوا، خود محتوا، انتشار محتوا اهمیت زیادی دارد.

قالب محتوا: سعی کنید برای برند خود یک لحن، فونت، قالب خاصی طراحی کنید و بیشتر محتواهای خود را در همان قالب منتشر کنید تا مخاطب بیشتر بتواند با آن ارتباط برقرار کند.

خود محتوا: خودمحتوا نیز به دو بخش محتویات محتوا و سبک محتوا تقسیم می شود که بخش اول کامل به شما و تجربه و تخصص شما در تولید محتوا برمیگردد و تنها نکته ای که من می توانم به آن اشاره کنم این است که حتما اهداف خود در این بخش در نظر بگیرید. سبک محتوا نیز به معنی محتوای تصویری، متنی، صوتی، ویدیو ای است که در حال حاضر محتوای ویدیو ای می تواند تاثیر فوق العاده ای داشته باشد بنابراین پیشنهاد می کنم حتما به سمت این نوع از محتوا بروید.

انتشار محتوا: در بحث انتشار محتوا تایم انتشار، مکان انتشار و نحوه انتشار بسیار مهم است. برسی کنید که دقیقا چه جاهایی محتوای شما بیشتر دیده می شود و بیشتر می تواند بر روی مخاطب تاثیر داشته باشد. همچنین در تایم هایی محتوای خود را منتشر کنید که بیشتر دیده شود. در کنار آن سعی کنید حتما بعد از انتشار محتوای خود آن را رها نکنید و دیگر شبکه های اجتماعی نیز برای بالابردن بازدهی آن محتوا استفاده کنید.

برسی

مرحله آخر استراتژی محتوا نیز برسی عملکرد است که بعد از هر چند مدت شما باید استراتژی خود را به صورت کلی و جزئی برسی کنید تا متوجه شوید دقیقا کجا ها خوب عملکردید و کجا ها نیاز به پیشرفت دارید و باید آن را اصلاح کنید.

در این مطلب خیلی خلاصه و جامع به نحوه ایجاد استراتژی محتوا و اجرای آن پرداختم. اگر کمی به همین موارد فکر کنید و هر مرحله را واقعا به درستی انجام دهید و به آن اهمیت دهید می توانید نتیجه های بسیار خوبی را مشاهده کنید.